Які серіали варто переглянути?

Зарубіжні серіали на сьогодні є надзвичайно популярними не лише серед молоді, а й серед старшої категорії населення. Дуже часто, переглянувши лише одну серію, серіал немов затягує людину у вир подій. Я запропоную вашій увазі лише найцікавіші та найпопулярніші.



"ГРА ПРЕСТОЛІВ"

Знятий за серією книг "Пісня льоду та полум’я" Джорджа Р.Р. Мартіна, "Гра престолів" розповідає про сім шляхетних родів, які змагаються за контроль над Семи королівствами на вигаданому континенті Вестерос. Але це дуже спрощений опис шоу шекспірівських масштабів, наповненого драмою, інтригами, зрадою, політикою, епічними битвами та персонажами, половини імен яких годі запам’ятати, але це нічого, тому що високі шанси, що за кілька епізодів вони все одно помруть. Утім, ви скоріше за все і так знаєте, про що "Гра Престолів", навіть якщо не бачили жодного епізоду, адже за останні дев’ять років було важко уникнути хоча б кількох спойлерів з нього.

    "СПРАВЖНІЙ ДЕТЕКТИВ"


Усе, що потрібно знати про це шоу, вже є у його назві. "Справжній детектив" — це кримінальна антологія. Кожен новий сезон розповідає свою нову історію з новими детективами поліції та злочинами, які їм потрібно розкрити.  Звісно, це не все. Ще є містична, напружена атмосфера, прекрасна акторська гра та чудовий саундтрек.Третій сезон вийшов узимку. У ньому йдеться про зникнення дітей в 80-х роках. Головну роль цього разу зіграв володар "Оскара" Махершала Алі.

"ВЕЛИКА МАЛА БРЕХНЯ"


"Велика маленька брехня" — це точно найбільш зірковий проект HBO. Адаптацію роману Ліан Моріарті про неприємні таємниці, які ховають матері середнього класу міста Монтерей, спродюсували Ніколь Кідман і Різ Уізерспун, які ще й зіграли у серіалі.Крім того, вони привели у проект своїх не менш відомих друзів: режисера Жана-Марка Валле і акторок Лору Дерн, Зої Кравіц і Шайлен Вудлі, а в другому сезоні до складу має приєднатися сама Меріал Стріп. Такі відомі імена в титрах забезпечують акторську гру не гіршу, ніж на великих екранах. 

"СВІТ ДИКОГО ЗАХОДУ"


"Світ Дикого Заходу" дуже хоче бути у списках найкращих серіалів не тільки HBO, але й загалом бажано у першій трійці. Серіал про парк розваг, населений андроїдами, з якими відвідувачі можуть робити все що хочуть, відчайдушно намагається бути найрозумнішим, найжорстокішим та найбільшим шоу на екранах.Вдається це йому не часто, та коли все ж вдається — серіал не заплутується у власних триповерхових метафорах, "Світ Дикого Заходу" вдало поєднує жанри наукової фантастики, драми, трилера та детектива і змушує аудиторію у роботах з парку побачити власну людяність. 

"ГОСТРІ ПРЕДМЕТИ"



 "Гострі предмети" були створені на основі однойменного роману Джилліан Флінн. Журналістка Каміла Прікер стикається з психологічними демонами з її минулого, коли вона повертається до рідного міста, щоб розслідувати загадкові вбивства дівчат. Ретро-саундтрек, тонкі візуальні ефекти, неймовірно щира гра Емі Адамс, напружений детективний сюжет та гнітюча атмосфера Американської готики хоч і не заслужили стільки нагород як "Велика маленька брехня", але точно завоювали любов прихильників хороших драм.

"ГАННІБАЛ"

"Ганнібал" хоч і був скасований усього через три сезони, встиг нажити собі пристойний фандом. Серіал, заснований на романах Томаса Харріса про доктора-серійного вбивцю Ганнібала Лектера, які також стали основою фільму 1991 року "Мовчання ягнят". Критики  хвалили це шоу за його блискучий візуальний стиль і проникливий психологічний аналіз, а фанати — за Мадса Міккельсона, який ще жоден серіал своєю присутністю не зіпсував.

"ДОКТОР ХТО"

"Доктор Хто" укотре повернувся на ТБ з новим Доктором, новими персонажами і новим шоуранером. Тепер культовим науково-фантастичним серіалом керує Кріс Чібналл, відомий своює роботою на серіалах "Точвуд" і "Вбивство на пляжі". Але цього разу новий сезон дійсно виглядає по-новому, адже вперше в історії шоу роль головного героя Доктора зіграла акторка, а не актор — Джоді Віттакер.Чібналл вирішив повернути "Доктора Хто" більше в русло його старої версії з минулого століття: замість довгої арки на цілий сезон — окремі завершені історії та більший фокус на другорядних персонажах і пригодах.

"НЕЙМОВІРНА МІССІС МЕЙЗЕЛ"


"Неймовірна міссіс Мейзел" — така ж неймовірна у другому сезоні авторського ситкому Емі Шерман-Паладіно. Продовження ситкому про домогосподарку з 50-х, яка знаходить своє покликання у стендап комедії, — таке ж смішне, як і перший сезон, а ще неймовірно барвисте і душевне. Цього року Шерман-Паладіно вирішила розширити кордони світу Мідж Мейзел.Тоді як дія першого сезону відбувалася переважно лише у до дрібниць відтвореному Нью-Йорку 50-х (до тієї міри, що місто можна сміливо назвати окремим персонажем серіалу), цього року головна героїня починає подорожувати, а фокус час від часу зміщується на родину та друзів героїні.

"МОТОРОШНІ ПРИГОДИ САБРІНИ"


"Моторошні пригоди Сабріни" від Netflix мало нагадують барвистий, легковажний ситком з 90-х років. Мало того, що саркастичний кіт Салем більше не сипле цитатами (замість нього це робить кузен головної героїні), так тепер юна відьма Сабріна і її тітки почали поклонятися Сатані й проводити часом вельми криваві ритуали
Ця темна й готична версія "Сабріни", що заснована на похмурому одноіменному коміксі, поєднує чорний гумор з насправді моторошними темами та підліткову мелодраму з актуальними трендами. 

"ОХОРОНЕЦЬ"


"Охоронець" не був у жодному списку "Найочікуваніших шоу 2018 року". Через це його успіх був ще гучнішим, коли серіал раптово побив усі рейтинги на, батьківщині в Британії, та увійшов в усі можливі топи.Річард Медден, відомий за роллю у "Грі Престолів" грає військового ветерана, який отримує завдання захищати політкиню, чиїх радикальних політичних поглядів він не підтримує.Критики називають серіал найбільш напруженим трилером року, а також хвалять екшн-сцени і те, як у ньому показаний пост-травматичний синдром.












Коментарі